Behandeling

Een eerste consult voor een massage van uw paard, duurt ongeveer anderhalf uur en bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Anamnese:
  Dit is een vraaggesprek met de eigenaar. Hier zal ik informatie vragen over uw paard, de training en eventuele klachten.
 • Algemene inspectie:
  Het bekijken van het exterieur en de gemoedstoestand van het paard.
 • Eerste palpatie:
  Tijdens de eerste palpatie voel ik of er verschillen zijn in spiertonus, warmte-verschillen en eventuele zwellingen bij uw paard.
 • Inspectie in beweging:
  Stap en draf van uw paard in een rechte lijn op de harde bodem en stap draf galop beide kanten aan de longe op de zachte bodem. Alléén als de gezondheid van uw paard dat toelaat. In geval van kreupelheid alleen in stap. Zo kan ik een beeld krijgen van de beweging van uw paard en mogelijk het gebied met het spierprobleem.
 • Tweede palpatie:
  Voelen of er veranderingen zijn in de spiertonus met betrekking tot de eerste palpatie. En bij duidelijke klachten in een bepaalde spiergroep nadere inspectie.
 • Opstellen behandelplan paardenmassage:
  Aan de hand van mijn bevindingen na deze analyse stel ik mijn behandelplan op, waarna er direct kan worden begonnen met de behandeling.
 • Eerste behandeling (de paardenmassage)

Een eventuele vervolg-behandeling van uw paard duurt drie kwartier tot een uur en kost € 40,00 (binnen 2 maanden).

 

Margreth Koning bezig met de paardenmassage Margreth Koning bezig met de paardenmassage Margreth Koning bezig met de paardenmassage Margreth Koning bezig met de paardenmassage Margreth Koning bezig met de paardenmassage Margreth Koning bezig met de paardenmassage Margreth Koning bezig met de paardenmassage Margreth Koning bezig met de paardenmassage Margreth Koning bezig met de paardenmassage Margreth Koning bezig met de paardenmassage Margreth Koning bezig met de paardenmassage Margreth Koning bezig met de paardenmassage